O podjetju

Vizita

Košček proizvodnja, storitve, trgovina, d.o.o.
Opekarska 8
SI-1310 Ribnica
Slovenija

Družinsko podjetje

Smo družinsko podjetje, ki črpa svojo inovativnost iz dolgoletne tradicije ribniškega rokodelstva in poznejše kovinarske industrije. Ime Košček izhaja iz domačega hišnega imena naših starih staršev na Velikem Osolniku. Stari oče Stanislav se je že v razburkanih časih po drugi svetovni vojni uveljavil kot imeniten tesar. Zaradi pridnih rok in bistre glave je bil vzor svoji in vsem naslednjim generacijam. Podjetje Košček sta leta 1992 ustanovila njegova hči Stanka in njen mož  Boris Žnidaršič. Boris je s svojim kovinarskim znanjem  in dolgoletnimi izkušnjami iz marketinškega sveta v 90. letih postavil zdrave temelje podjetja, Stanka pa se je z bogatim poznavanjem mednarodne trgovine usmerila v uvoz gradbene mehanizacije in kmetijskih strojev.

Podjetje je kmalu preraslo domačo garažo in se sčasoma ustalilo v lastniških prostorih v središču Ribnice, ki so po letu 2000 dobili novo zunanjo podobo. Z razvojem digitalizacije se je podjetje prebilo med vodilne na področju izvedbe marketinških zamisli v Sloveniji.
Mlada generacija v podjetju v zadnjem obdobju sledi ekološkim trendom in v čim večji meri uporablja naravne materiale. Pri gospodarskih strojih in viličarjih se vse bolj posveča vozilom na električni pogon, podjetje pa se lahko pohvali tudi z lastno sončno elektrarno.
Z razvojem družabnih omrežij, ki so ustvarila  popolnoma novo marketinško okolje, vstopa Košček na trg tudi z videoprodukcijo. Z vsemi storitvami in produkti se trudimo postati še konkurenjši. Strankam zagotavljamo najhitrejšo in najkakovostnejšo podporo pri uresničevanju marketinških zamisli.